Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Kan grubunu söyle ne yiyeceğini öğren

Şimdiye kadar birçok popüler diyet çeşidi duyduk ama gün geçmiyor ki yeni bir diyet listesi çıkmasın. Kan grubuna göre beslenme şekli de bunlardan biri. Peki yediğimiz besinlerin kanımızı olumlu mu, olumsuz mu etkilediğini nereden bileceğiz? Kan grubumuza göre ne yememiz gerektiğini bize kim söyleyecek? Sizin için araştırdım. Geçtiğimiz günlerde başarılı oyuncu Nursel Köse'yle konuşurken, ona nasıl zayıfladığını sordum. Köse de "Kan grubuma göre besleniyorum, ekstra hiçbir şey yapmıyorum" dedi. 'O da ne?' diye düşünürken, kendimi kan grubuna göre beslenmeyi araştırırken buldum. Nursel Köse de, benim gibi 0 grubuymuş ve ne yemem gerektiği konusunda bana tavsiyelerde bulundu. Gerçi sevdiğim birçok şeyden vazgeçmem gerektiğini anlayınca, bu işin pek de bana göre olmadığını anladım. Yine de bir denemek istedim ama önce diyetisyenim Serap Akyol'u aradım. Kendisi, "Kan grubuna göre beslenme, hiçbir şekilde bilimsel bir çalışmaya dayanmıyor. Çok tavsiye etmiyorum" dedi. Çok kararsız kaldım. Zaten sevdiğim tahıllardan vazgeçmeye hiç niyetim yoktu, sağlık olsun.

HANGİ GRUPLAR NE YEMELİ?

0 GRUBU
Faydalı besinler:
Kırmızı et, balık, enginar, roka, maydanoz, her türlü yeşil yapraklı sebze, pazı, turp, kabak, soğan, sarımsak, erik, kiraz. Zararlı besinler: Salam, sucuk, sosis, piyasa zeytinleri, hazır turşular, dondurma, kavrulmuş ve bekletilmiş kuruyemiş, yer fıstığı, kahve, siyah çay, buğday ve mısır nişastası, portakal, aloe vera, karnabahar, ketçap, salça.

A GRUBU
Faydalı besinler:
Balık, zeytinyağı, yer fıstığı, ceviz, kabak çekirdeği, badem, kuşburnu, papatya, kahve, yeşil çay, keten tohumu, kimyon, kekik, biberiye, enginar, karalahana, marul, havuç, kabak, pırasa, ıspanak, pazı, beyaz lahana, brokoli. Zararlı besinler: Salam, sucuk, sosis, kerevit, kalamar, havyar, piyasa zeytinleri, kuruyemiş, patates, biberler, pulbiber, domates salçası, soda, gazoz.

B GRUBU
Faydalı besinler:
Koyun, kuzu, keçi, hindi ve tavşan eti, alabalık, sardalya, kırmızı levrek, mezgit, morina, havyar, taze yumurta, yoğurt, doğal süt, beyaz peynir, erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne. Zararlı besinler: Deniz hayvanları, tavuk ve kaz eti, dondurma, mercimek, nohut, rafine sıvı yağlar, aloe vera, Hindistan cevizi, karabiber, tarçın.

AB GRUBU
Faydalı besinler:
Koyun ve hindi eti, kırmızı levrek, sardalya, yumurta, yoğurt, keçi ve koyun peyniri, karabuğday ürünleri, yulaf, pirinç, buğday. Zararlı besinler: Koyun ve hindi hariç her türlü et, deniz hayvanları, mısır ve ürünleri, çavdar ekmeği, susam, kuruyemiş, börülce, pulbiber, sirke, enginar, turp.

ÇİMLERE BASMAYIN, ONLARI YİYENLER VAR!

Buğdayın, ev ortamında çimlendirilerek tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirdiğini biliyor muydunuz? Ve sağlığa birçok faydası olduğunu... Ben de beslenme ve diyet uzmanı Ferin Batman sayesinde aydınlandım. Nedir bu çim suyu meselesi, neden bu kadar içiliyor, kimler içiyor derken, sizin için çim sulu yeşil smoothie tarifi bile aldım. Ferin Batman; sağlıklı yaşam konusunda imrenilecek bir hayat yaşıyor. Çim suyuyla ilgili tavsiyeleri uzun zamandır dikkatimi çekiyordu. Batman'ın çim suyunu başkalarına tavsiye etmeden önce evde kendi üretip tüketmesi de kendisine sempati duymamı sağladı. Tadının nasıl olduğunu sorduğumda, "Ispanağa benziyor ama sebzeyle arası olmayanlar sevmeyebilir" dedi. Çim suyunun vücuda faydalarını anlatırken, tok tutma etkisinden ve günde bir shot içilebildiğinden bahsetti. Ünlü oyuncu Zerrin Tekindor da, kardeşi Ferin Batman'ın Ankara'dan İstanbul'a getirdiği çim suyunu içiyor. Anladığımız üzere Zerrin Tekindor'un beslenme şekli kardeşine emanet.

EVDE KOLAY FİLİZLENDİRME NASIL YAPILIR?

Bir avuç buğdayı oda sıcaklığındaki içme suyu ile ıslatıp bir gece bekletin. Ertesi sabah şişen buğdayların suyunu süzüp bir tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp evin en sıcak ve karanlık yerine bırakın. Bez ve buğdaylar kurudukça nemlendirin. Buğdaylar üç-dört gün sonra filizlenmeye başlar. Filizleri 2 cm. uzayınca dolaba alıp her gün salatalara katabilir, yoğurtla veya limon, nar ekşisi gibi karışımlarla tüketebilirsiniz.

ÇİM SULU YEŞİL SMOOTHİE

Güne zinde başlatan ve vücudunuzdaki yağ yakımını hızlandıran yeşil smoothie tarifi:
Yarım fincan çim suyu
1 muz
2 havuç
Ispanak
1 doğranmış salatalık
1 bardak badem sütü
1 tatlı kaşığı zencefil
Hepsini blender'da karıştırıp için.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA